Haai-alarm!

Met jong en oud in actie voor de haai. Help de haai naar veilig water.

Geef direct

Haai-alarm!

Tijdens de actie Haai-alarm! komen het Wereld Natuur Fonds en NPO Zapp met jong en oud in actie voor de bedreigde haai. Doel: zoveel mogelijk giften ophalen voor het reddingsplan.

De campagne wordt op 13 mei afgesloten met een tien uur durende Zapp Your Planet-marathon die live wordt uitgezonden op NPO Zapp op 3. Je kunt direct een gift geven of een actiepakket aanvragen voor een kind via de site van Zapp.

Langste Haai-five van Nederland

De actie Haai-alarm werd zondag 19 maart afgetrapt door 600 kinderen en NPO-presentatoren Klaas van Kruistrum en Rachel Rosier.

Met de langste Haai-five gaven zij het startsein om in actie te komen voor de bedreigde haaien.

Bekijk het verslag en de video op wnf.nl/haaiendag

Niels voert actie voor Haaialarm

In de spotlight: de actie van Niels

Ook kinderen slaan alarm voor de haai, samen met NPO Zapp. Niels is één van de actievoerders. Hij heeft bij een supermarkt gestaan en zelfgemaakte dingen verkocht zoals boekenleggers en strijkkralen.

STEUN DE ACTIE VAN NIELS

Haailights

Hou het YouTube kanaal van het Wereld Natuur Fonds in de gaten voor de nieuwste actievideo’s, vol met campagnehaailights.

Bekijk gelijk deze video.

Het reddingsplan

Met de opbrengsten gaan we alles op alles zetten om de haai te redden! Dat doen we door een veiliger zeegebied te creëren in de Grote Oceaan, acties te voeren om de vraag naar haaienproducten te verminderen en de internationale handel in deze producten tegen te gaan. Daarnaast gaan we de haaienpopulatie in onze eigen Noordzee herstellen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn gift?
Wat kan ik nog meer doen?
Zit ik eraan vast?
Kan ik ook met mijn bedrijf een donatie doen?